Pāriet uz galveno saturu
O. 03.09.2024. 9:00 - T. 30.10.2024. 20:00

IZSTĀDE | ILZE LAIZĀNE | SIEVIŠĶĀ PUSE

Izstāžu zāle

No 3. septembra līdz 30. oktobrim Rīgā, Kultūras pils ”Ziemeļblāzma” izstāžu zālēs būs baudāma gleznotājas Ilzes Laizānes izstāde ”Sievišķā puse”. Izstādē būs apskatāmi eļļas tehnikā veidoti darbi, kas tapuši gan pēdējo gadu laika, gan šajā vasarā.

Ilze Laizāne absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju un aktīvi iesaistās radošajos procesos gan Latvijā, gan aiz tās robežām. Sarīkojusi vairākas nozīmīgas personālizstādes, piedalījusies mākslas projektos Latvijā, Igaunijā, Itālijā, Vācijā, Spānijā, Austrijā, Anglijā.

Glezniecībā interese vārdos -  neizsakāmais, nenotveramais mirklis un forma. Sievišķā un vīrišķā enerģija, kas ir vienlīdz svarīgas mūsu dzīvē, jo tās ir neticami jaudīgas. Izstādē ”Sievišķā puse” vairāk tiek pētīta sievišķā daba un tās maģiskums. Sievišķā enerģija, kas bauda dzīvi un mīlestību, bauda skaistumu, dabu, krāsas . Tās dabā ir dejot, svinēt, greznoties. Dabas ainas, ziedošās pļavas, ziedi, putni, iemieso sievišķo, radošo enerģiju, kuras fiziskais skaistums ir redzams un taustāms.

Ilzes Laizānes darbi ir radīti it kā meditējot bez stresa un depresijas tādā kā apgaismības stāvoklī ar sajūtu, ka roku un prātu kāds vada, ar sajūtu, ka atrodies starp prātu un sirdi, ķermeni un garu. Darba gaitā notiek atslēgšanās no ikdienas realitātes un sākas ceļš pašai pie sevis.

Gleznās attēlotas simboliskas, figurālās kompozīcijas, aiz kuru skaistuma slēpjas kāds patiess stāsts, noslēpums. Māksliniece ir reālisma virziena gleznotāja, kura iespaidojoties no dabas, rada jaunus motīvus, ar ko iepriecināt savas mākslas cienītājus, draugus un vienkāršus garāmgājējus.

Katrs audekls izstādē  stāsta savu īpašo stāstu un atspoguļo mākslinieces izpratni par sievieti, viņas tēlu un juteklisko enerģiju, visas gleznas ir ļoti dzīvas, pat mistiskas. Dabas un cilvēka klātbūtne autores glezniecībā ir būtiska loma , tā skatītājus  mudina apcerēt neredzamo pasauļu vibrācijas. Izsmalcināta un bagātīga krāsu pasaule ar noslēpumainu mirdzumu.

N.B. Ieeja izstādē BEZ MAKSAS!

Pasākuma organizators informē, ka Pasākuma laikā tiks veikta foto un/vai video uzņemšana ar mērķi atspoguļot informāciju par Pasākumu masu medijos un informatīvajos materiālos. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti publicitātei un sabiedrības informēšanai. Pasākuma organizators neuzņemas atbildību par trešo personu foto un/vai video uzņemšanu un to izmantošanu. Sīkāka informācija par Jūsu personas datu apstrādi ir pieejama šeit.

Ieteikt